La Generalitat i l'empresariat creen un observatori per a impulsar la CV-95 i el tren a la Marina

La nova entitat proposarà habilitar vivendes socials en el complex Sociópolis, a València.

Representants de la Generalitat i la Confederació Empresarial Valenciana en la reunió d’aquest dilluns
Representants de la Generalitat i la Confederació Empresarial Valenciana en la reunió d’aquest dilluns / Europa Press

Un observatori, integrat per l’Administració i l’empresariat valencià, vetlarà perquè s’agilitze la construcció de la CV-95 al Baix Segura o que arribe el tren a la Marina. Així ho han acordat el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro; el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, en la reunió que ha mantingut aquest dilluns. De fet, aquests representants també han acordat unir forces per a augmentar l’habitatge social en àrees com la de Sociópolis.

Aquest nou òrgan pretén sumar esforços davant la desacceleració econòmica, com han expressat Puig. Representants polítics i empresarials creuen que l’observatori servirà “d’estímul” per a l’economia valenciana i impulsarà projectes per al desenvolupament territorial. Això permetrà generar un marc de confiança i “credibilitat” en el teixit empresarial.

No obstant això, aquest observatori reivindicarà projectes històrics, com la CV-95 al Baix Segura o el tren de la costa a la Marina, i buscarà la col·laboració empresarial per a cohesionar les comarques. Són projectes “empantanats des de fa temps" i, en aquest sentit, Puig ha lamentat que la Comunitat Valenciana ha pagat deu milions “per la ineficàcia de l’anterior govern” del PP en la gestió de la CV-95. Pel que fa al tren de la costa, ha dit que hi ha previstos dos trams.

El desenvolupament de la zona residencial de Sociópolis, al barri de la Torre de València, serà altra de les comeses del nou observatori mixt. Concretament, un dels primers objectius serà treballar en fórmules com la permuta per a transformar el sòl en habitatge públic. “Ha de tindre solució ja: habitatges de lloguer social que es puguen habilitar en els pròxims anys” per a duplicar el parc i construir 1.500 vivendes, segons ha defés Martínez Dalmau.

També et pot interessar

stats