La Generalitat ha donat 160 milions en ajudes a Ford Almussafes i a la indústria auxiliar des de 2015

Compromís assegura que el Consell està mantenint contactes a escala internacional per a mantindre els llocs de treball

Comissió d'Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies, aquest dimarts
Comissió d'Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies, aquest dimarts / Corts Valencianes

La Generalitat ha donat a la planta de Ford Almussafes i a la seua indústria auxiliar un total de 160 milions d'euros des de 2015. Les dades les ha oferides el diputat socialista, Jesús Sellés, durant la sessió de la Comissió d'Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies d'aquest dimarts a les Corts. Sellés ha afegit que enguany es donaran un poc més d'11,2 milions d'euros en tres línies d'ajudes.

Sellés ha oferit aquestes dades durant el debat de la PNL (Proposta No de Llei) del PP en favor del sector de l'automoció. La PNL ha sigut rebutjada i ha comptat amb els vots a favor també de Ciutadans. Durant el debat, s'ha recordat que el suport a aquest sector ha sigut més ampli perquè també ha arribat des del govern espanyol. Durant el debat, els partits polítics han coincidit en la importància de la planta d'Almussafes, per se i com a motor d'una potent indústria. Compromís i el PSPV-PSOE han defés el seu suport a Ford i a la indústria.

"Estem parlant amb tots els actors internacionals per a mantindre els llocs de faena i que es puga fer una transformació cap a la nova mobilitat que els temps que venen ens demanen", ha dit el diputat de Compromís, Josep Nadal. El diputat ha afegit, en qualsevol cas, que cal fer una aposta per un canvi de mobilitat i que la indústria de l'automòbil s'adapte als nous temps.

Sellés ha recordat també la importància de la planta valenciana de Ford, que dona treball directe a més de 6.000 persones i indirecte a 25.000 persones, el 9% del treball al sector industrial de la Comunitat. Sellés també ha recordat que sols la factoria d'Almussafes aporta el 15% del PIB autonòmic.

També et pot interessar

stats