La Generalitat destina més de mil milions a l'ocupació, la indústria i l'energia

El pressupost de la conselleria d'Economia Sostenible suposa 115,6 milions d'euros més que el 2022, la qual cosa representa un 12,8% d'increment

Compareixença de Rafa Climent aquest dilluns
Compareixença de Rafa Climent dilluns / À Punt NTC

La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, al costat de les entitats adscrites (Ivace, Labora, Invassat IVE), sumen 1.018 milions de pressupost per al 2023, que se centraran en el treball, la indústria i l'energia com a grans prioritats.

El pressupost suposa 115,6 milions d'euros més que el 2022, la qual cosa representa un 12,8% d'increment. Entre les entitats adscrites, destaca l'increment del 40% del pressupost d'Ivace, que aconseguirà els 236,1 milions.

El conseller del ram, Rafa Climent, ha destacat que "el treball, la indústria i l'energia són tres prioritats per al futur de la nostra societat, per a caminar junts i arrelats a les necessitats del poble valencià i de les nostres empreses, i amb aquest pressupost fem un esforç per continuar estant a l'altura d'aquest moment transcendental".

El pressupost de Labora augmenta fins als 552,9 milions. D'aquests, els diners per a ajudes assoleix els 411,4 milions, un 182,2% més que el 2014. "L'objectiu és oferir oportunitats d'inserció, formació i contractació, especialment als col·lectius més vulnerables: als joves, als aturats de llarga duració ja les dones", ha ressaltat el conseller.

Les polítiques per a millorar les condicions de treball i el benestar laboral compten amb 24,2 milions amb la finalitat de combatre la precarietat laboral, l'economia submergida, la desigualtat i la sinistralitat laboral a través d'una sèrie d'ajudes per a un model de relacions laborals basat en el diàleg social i el treball digne.

Entre altres, cal destacar les ajudes per al foment del treball autònom, els incentius per a les empreses que desitgen implantar la jornada laboral dels quatre dies o les 32 hores, o les ajudes per als plans d'igualtat en les empreses i prevenció de riscos laborals amb perspectiva de gènere.

A més, s'augmenta un 7% el pressupost de l'Invassat, fins als 13 milions, per a la millora de la prevenció de la sinistralitat laboral i la promoció de la seguretat i la salut en el treball.

Indústria: 11,5 milions a Ford i 3,8 a Volkswagen

El pressupost per ajudes i incentius per a política industrial és de 298,5 milions, el que suposa un augment del 33,4% dels fons per a continuar fent costat a la indústria valenciana.

El conseller ha reiterat el suport a la internacionalització de l'economia valenciana. Per al 2023 destinaran 28,1 milions, un 19,1% més que el 2022. I per a continuar ampliant el sòl industrial de qualitat, les ajudes per a la modernització dels polígons industrials aconsegueixen els 40,7 milions.

L'aposta per la indústria es completa amb una sèrie d'ajudes a diversos projectes com: 4,5 milions per als projectes industrials estratègics, 11,4 milions per a projectes experimentals i d'innovació en col·laboració amb Ford, 3,8 milions a formació per a la planta de bateries de Volkswagen, o un milió d'euros per a projectes industrials per a l'emmagatzematge energètic amb Power Electronics.

En matèria d'energia i mines, el compromís per una transició energètica justa eleva el pressupost fins als 72,6 milions, la qual cosa representa un 224% més que l'any anterior.

També et pot interessar

stats