La Generalitat demana al govern espanyol que trasllade Ports de l'Estat a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig argumenta que no es comprén que la seu de l'empresa pública, ubicada a Madrid, "estiga a 350 quilòmetres de la mar"

Imatge d'arxiu del port de València / EuropaPress
Imatge d'arxiu del port de València / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat per carta al govern d'Espanya que trasllade la seu de Ports de l'Estat de Madrid a la Comunitat Valenciana perquè no es comprén "que estiga a 350 quilòmetres de la mar". Així ho ha avançat durant la intervenció en la clausura de l'Assemblea de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), on ha arreplegat les paraules del president, Vicente Boluda, que va exposar aquesta mateixa idea en la cimera entre la Comunitat Valenciana i les Balears el passat cap de setmana. 

La Generalitat ha sol·licitat formalment a l'executiu liderat per Pedro Sánchez que es trasllade a la Comunitat Valenciana la seu de l'empresa pública Ports de l'Estat, que actualment està a Madrid. 

"Em sembla que estaria millor ubicat ací o en qualsevol altre àmbit de costa que a Madrid", ha defensat. Igualment ha criticat el "centralisme ineficient" que "absorbeix recursos i drena riquesa".

També et pot interessar