La Generalitat crearà un fons de capital de risc amb 200 milions per a mitjanes i grans empreses

El cap del Consell demana al govern espanyol que augmente la capacitat d’endeutament per a fer front al coronavirus.

Hi haurà una línia de crèdit específica per als tallers d’artistes fallers i comissions de les festes
Hi haurà una línia de crèdit específica per als tallers d’artistes fallers i comissions de les festes / Biel Aliño (Efe)

El Consell crearà un fons de capital de risc de l’Institut Valencià de Finances (IVF) dotat amb 200 milions d’euros per a invertir en empreses de dimensió mitjana i gran, i dinamitzar l’activitat econòmica davant de l’epidèmia de coronavirus, juntament amb altres mesures com ara rebaixar les condicions d’accés al crèdit i 800.000 euros en ajudes per a fomentar el teletreball.

Es tracta de “la primera vegada que la Generalitat dota la seua política industrial d’una eina financera d’aquest abast i dimensió” a través de l’IVF, ha destacat el president, Ximo Puig, en la compareixença a les Corts.

Dins de l’àmbit laboral, Puig ha avançat accions per a implantar el teletreball “on siga necessari” al fil de les peticions de les organitzacions empresarials. Aquesta nova línia de 800.000 euros anirà destinada a les companyies per a implantar mesures tècniques que permeten als treballadors fer la jornada laboral des de casa, a més d’aprofundir en la modernització tecnològica.

Més capacitat d’endeutament per a fer front a l’epidèmia

A més, Puig ha demanat al govern espanyol que augmente la capacitat d’endeutament de la Comunitat Valenciana per a comptar amb fons addicionals de rellançament econòmic i reforç de serveis públics, amb l’objectiu que el sostre de despesa no tinga en compte l’augment la despesa sociosanitària per l’epidèmia.

Fraccionament, retard i bonificació del impostos

Respecte dels impostos, el Consell aplicarà el fraccionament, endarreriment i bonificació del pagament de tributs gestionats per l’Agència Valenciana a empreses, treballadors i familiars en dificultats pel coronavirus. Aplicarà l’exempció en el tram autonòmic de l’IRPF i demanarà al govern de l’Estat que tinga el mateix tracte que la prestació per maternitat.

Crèdits per a artistes i fallers

En clau financera, la línia de crèdit per a micropimes i autònoms de l’IVF passarà de l’1 al 0% d’interés, i podrà destinar-se a liquiditat de les empreses, a més d’eliminar-ne l’interés. Hi haurà una d’específica per als tallers d’artistes fallers i comissions de les festes de València, afectats per l’ajornament per l’epidèmia.

Tant l’Institut Valencià de Finances com la Societat de Garantia Recíproca rebaixaran les condicions d’accés al crèdit i els avals ateses les noves condicions de previsió de creixement econòmic.

El cap del Consell ha anunciat que demanaran al govern espanyol que modifique la normativa que limita l’ús de romanents dels ajuntaments a inversions sostenibles. També aprovaran canvis del Fons de Cooperació Municipal per a reactivar els sectors productius valencians.

Recuperar la confiança dels turistes

Així que acabe la crisi sanitària, la Generalitat vol potenciar les campanyes de promoció turística per a “recuperar la confiança dels visitants”, amb plans específics per a països com Alemanya per a compensar la suspensió de la fira de turisme de Berlín, tot això d’acord amb el sector.

Aquesta línia anirà acompanyada d’un programa de vacances per a persones majors (Viatgem) després de la suspensió de l’Imserso, per al qual el Consell reclama compensacions.

També et pot interessar

stats