La Generalitat confia que Ford accelere l’adaptació d’Almussafes al vehicle elèctric

El comité d’empresa espera un pronunciament de la direcció europea i també reclama visió de futur

Una imatge de la reunió entre la Generalitat i els agents socials. / GVA
Una imatge de la reunió entre la Generalitat i els agents socials. / GVA

L’anunci de la direcció de la planta de Ford a Almussafes ha posat novament el futur de la factoria valenciana de plena actualitat. Ford va informar ahir dilluns de la intenció d'acomiadar 630 treballadors per la baixada de vendes de tres dels cinc vehicles que fabrica (S-Max, Galaxy i Mondeo). Aquest dimarts, tant la Generalitat com els sindicats s’han pronunciat per a demanar que la direcció valenciana de la multinacional parle i dissenye el futur de la planta. El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha demanat a Ford que accelere la innovació per adaptar-se al canvi de mobilitat.

Climent, en acabar una reunió amb els sindicats i la patronal sobre les ajudes als sectors més afectats per la pandèmia, ha deixat clar que l’anunci d’ERO de Ford “no és una bona notícia" i ha recordat que l'anunci tindrà impacte en el sector valencià de l'automoció, del qual Ford "és empresa tractora". El conseller ha explicat també ser conscient que és un moment “de crisi de demanda i de transició cap a una nova mobilitat” que és el cotxe elèctric.

"La decisió de Ford és seguir a Almussafes, però també hem de demanar-li certeses i que dissenye, crec que així està fent-ho, aquest projecte de futur i que el consolide en el nostre territori", ha afegit. El titular d'Economia Sostenible assegura que la direcció de Ford li ha traslladat que està treballant en la planificació del projecte de futur i de llarg recorregut vinculat al vehicle elèctric. I ha demanat que Ford accelere “en innovació i en digitalització” per a adaptar-se al canvi de mobilitat. Un canvi, ha acabat, que comptarà “amb la connivència i la cooperació institucional que ha tingut sempre de la Generalitat”.

Per la seua banda, el president del comité d’empresa, Carlos Faubel, ha explicat a Les notícies del matí que han demanat a la direcció 15 dies per a analitzar la situació. “El més important per a nosaltres és que es pronuncie la direcció europea, no pot ser parlar només d’acomiadaments i no tindre cap solució ni cap visió per al futur”, ha dit el representant sindical d’UGT, sindicat majoritari en la planta. 

En preguntar-li pel tema en una visita a Alacant, el president del Consell, Ximo Puig, ha qualificat l'ERO que ha anunciat Ford de "preocupant", però ha enfatitzat la seua convicció que la multinacional té una clara voluntat de seguir al territori valencià. "L'anunci que ha fet Ford Almussafes ens produeix preocupació, la pèrdua d'ocupació és sempre preocupant perquè la nostra màxima obsessió i prioritat és generar i mantindre els llocs de treball; en qualsevol cas, crec que la determinació de Ford de quedar-se a la Comunitat Valenciana és cada vegada més clara, tenint en compte la situació que viu la indústria de l'automòbil", ha assenyalat Puig.

Des de la patronal autonòmica CEV, el president, Salvador Navarro, ha remarcat la "competitivitat i versatilitat" de la factoria valenciana i ha afegit que ara ha d'adaptar-se "a les noves realitats i a les exigències dels mercats". 

També et pot interessar

stats