La Generalitat atorgarà ajudes de fins a 5.500 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics purs

L'Ivace Energia gestionarà vora 11 milions d'euros procedents del pla per a l'automoció aprovat pel govern espanyol.

Diversos cotxes exposats en un concessionari
Diversos cotxes exposats en un concessionari

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), a través de la unitat d'Energia, gestionarà 10,59 milions d'euros procedents del pla per a l'automoció aprovat pel govern espanyol per a incentivar la mobilitat sostenible i renovar el parc d'automòbils a Espanya.

En aquesta segona fase del Pla Moves es duplica el pressupost a la Comunitat Valenciana, que passar de 5,5 milions d'euros assignats en 2019 a 10,59 milions enguany. La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha mostrat la seua satisfacció per l'increment, que considera que suposarà un "estímul important" per a la reactivació del sector.

Company ha assegurat que el sector del transport és el de major consum energètic i pràcticament la totalitat d'aquesta energia prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible.

L'objectiu del pla és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives, especialment els elèctrics, per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l'aire.

En concret, Ivace Energia atorgarà ajudes econòmiques de fins a 5.500 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics purs i fins a 2.600 euros per als híbrids endollables. També es preveuen ajudes per als vehicles industrials que utilitzen el gas natural com a combustible.

Les ajudes per a l'adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes com per a particulars, i les ajudes per a furgonetes i camions van des dels 4.000 als 15.000 euros.

La vigència del programa serà d'un any des de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el DOGV, si bé per al cas dels particulars es podran subvencionar les compres realitzades a partir del 18 de juny de 2020.

També et pot interessar

stats