La Generalitat assumeix tot el deute de Fira València

L'assemblea d'obligacionistes de la institució firal aprova aquest dimarts la subrogació de 227,5 milions d'euros d'un deute total de 450 milions.

Imatge d’arxiu de Fira València
Imatge d’arxiu de Fira València / FGV

L'assemblea general d'obligacionistes de Fira València, titulars dels bons que la institució va emetre per a finançar les obres de l'ampliació, ha donat llum verda aquest dimarts a la Generalitat perquè assumisca el deute financer que la fira arrossega des de llavors i que ascendeix a 227,5 milions d'euros, segons ha comunicat la fira a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La decisió concreta un preacord de fa un any. La Generalitat va arribar el 18 de desembre de 2019 a un preacord per a subrogar-se el deute milionari que arrossegava Fira València arran de les obres d'ampliació i modernització realitzades el 2002. Inclou el manteniment de l’assegurança als bonistes inversors, un fet que resol un dels principals esculls per a la negociació. La subrogació del deute amb l'asseguradora, que arriba a 227,5 milions d'euros, és un pas decisiu en el canvi de model de la institució firal i en el procés de la reestructuració, pendent de solució des de fa temps. Prèviament, la Generalitat ja havia subrogat 168,7 milions d'euros de deute. En conjunt, Fira València arrossegava un deute de 450 milions d'euros de la mencionada ampliació.

L'aprovació de la subrogació del deute financer de Fira València per part de la Generalitat permetrà ara “centrar-se” en els següents passos per al rellançament de l'activitat firal: la formalització de l'acord definitiu entre l'Ajuntament de València i la Generalitat, que treballen en una permuta de terrenys, pel qual el consistori cediria els terrenys on se situa el recinte a canvi d'uns altres, i l'establiment d'un nou model firal, segons ha afegit la Generalitat en un comunicat.

També et pot interessar