General Motors tancarà set factories a tot el món amb 14.500 treballadors

La companyia indica que aquestes mesures formen part d'un procés de “transformació per al futur".

General Motors no ha precisat el nombre de treballadors que perdran les seues ocupacions
General Motors no ha precisat el nombre de treballadors que perdran les seues ocupacions / Jeff Kowalsky (Efe)

La companyia General Motors ha anunciat aquest dilluns el tancament de set factories a tot el món. El fabricant d'automòbils ha explicat que clausurarà dues plantes de muntatge i dues de producció als Estats Units i una a Canadà, així com altres dues sense identificar en altres països.

Les cinc plantes nord-americanes afectades per l'anunci són Oshawa, Detroit-Hamtramck, Lordstown, Baltimore i Warren, que donen treball al voltant de 14.500 persones.

L'empresa no ha precisat el nombre de treballadors que perdran les seues ocupacions, però ha destacat que “s'estan duent a terme accions per a reduir” la plantilla un 15%, un percentatge que inclou “un 25% menys d'executius per a agilitzar la presa de decisions”.

La companyia ha indicat que aquestes mesures formen part d'un procés de “transformació per al futur” i de “reorganització” de la seua plantilla global per a “alinear la seua capacitat de fabricació”.

A més d'aquestes plantes, General Motors ha afirmat que a finals de 2019 cessarà la producció en altres dues situades fora d'Amèrica del Nord, sense oferir més detalls, tot i que ho farà pròximament.

Aquests set tancaments s'uneixen al ja anunciat de la planta de muntatge de Gunsan, a Corea del Sud.

També et pot interessar

stats