La gastronomia torna a Fira València després de dos anys, amb més de cinquanta estrelles Michelin
La restauració presenta aquests dies les novetats del sector i les tendències d'una activitat amb un fort component innovador
Després de dos anys, la fira Mediterránea Gastrónoma va obrir les portes aquest diumenge en Fira Vàlencia amb més espais que en 2019. Un total de 150 ponents, més de 50 estreles Michelin i 14 espais, dos més que en 2019, es podran seguir en aquest certamen gastronòmic fins demà dimarts. La inauguració de la fira ha tingut lloc aquest dilluns.
“Tornem amb forces renovades en una edició en la qual posarem en valor l'excepcional treball de l'hostaleria”, va destacar fa uns dies Carlos Mataix, president del certamen. Entre les novetats, per primera vegada en aquest certamen, estarà present la xef i professora del Centre de Turisme (CdT) d'Alacant, Glicelia Dosantos, que serà protagonista en la cuina central de Gastrònoma al costat de la xef del restaurant La Finca d'Elx, Susi Díaz. També participarà en el certamen la brasilera Manoella Buffara, declarada en 2018 per The World's 50 Best "cuinera a seguir".
Com a novetat, a més, enguany el certamen centra el discurs en la sostenibilitat, que es treballarà des de tres eixos: mediambiental, econòmica i social. “En aquesta edició parlarem de cuina, però també de producte de proximitat i local, de comunitat i d'economia circular i es posarà a la disposició del visitant les eines per a fer possible aquest canvi d'una forma realista i eficient”, va anticipar fa uns dies Alejandro Roda, director del certamen.
La cita ocupa més de 13.000 metres quadrats i recupera tots els espais: pa, alta cuina, mostradors gurmet, pastisseria, producte, etc. formen part de l'oferta d'aquest encontreen el vessant comercial i expositiu. També h ha lloc per a la formació.