La gasolina registra una nova caiguda i marca el preu més baix des de gener

Omplir un depòsit de 55 litres amb gasolina costa 85 euros, quatre euros més que a l'inici de l'any, enfront dels 94 euros que es paguen si s'utilitza gasoil, vint euros més que al gener

Un home reposta combustible en una gasolinera
Un home reposta combustible en una gasolinera / Alberto Ortega (Europa Press)

La gasolina ha registrat una nova caiguda durant l'última setmana fins a registrar un preu mitjà d'1,579 euros el litre —aplicant el descompte de vint cèntims del govern—, i se situa en nivells no registrats des de gener. El gasoil també baixa fins a 1,705 euros després de tres setmanes consecutives en alça.

Amb aquests valors, el cost de la gasolina ha disminuït un 2% en els últims set dies, mentre que el gasoil és un 1% més barat que fa una setmana. El preu de tots dos carburants segueix per davall de la barrera dels dos euros el litre, fins i tot sense la bonificació pública.

No obstant això, l'escalada que pateixen els dos carburants des de l'inici de l'any, agreujada després de la invasió russa d'Ucraïna, ha provocat que el preu de la gasolina haja augmentat prop d'un 5% des de la primera setmana de gener, enfront del 26% que s'ha encarit el gasoil.

Amb els preus actuals, omplir un depòsit mitjà de 55 litres amb gasolina costa prop de 85 euros, enfront dels quasi 94 euros que es paguen si s'utilitza gasoil, la qual cosa suposa pagar prop de quatre euros més que a l'inici de l'any si s'empra gasolina, i vint euros si es tria gasoil.

També et pot interessar

stats