La gasolina encadena vora tres mesos a l'alça i torna a nivells del passat octubre

El litre de gasolina es va pagar, de mitjana, a 1,66 euros, un 0,9% més que la setmana passada

Gasolina
Gasolina / À Punt NTC
11 d'abril 2024 - 13:19

Els preus dels carburants a Espanya es van mantindre a l'alça en l'última setmana, quan el litre de gasolina es va pagar, de mitjana, a 1,66 euros, un 0,9% més. Suma la dotzena pujada consecutiva i torna a nivells de mitjan octubre.

Per la seua part, el gasoil va costar entorn d'1,551 euros/litre, quasi un 0,7% més. Va ser el tercer avanç seguit, segons l'últim Butlletí Petrolier de la Unió Europea publicat aquest dijous, que recull les dades d'11.400 estacions de servei espanyoles, entre el 2 i el 8 d'abril.

En l'últim mes, la gasolina ha repuntat un 2,8%, mentre que el gasoil ho ha fet un 0,6%. En comparació amb les mateixes dates de l'exercici anterior, el preu del primer carburant és ara un 1,2% més car i el del dièsel ha pujat més d'un 1,8%.

Des de començaments d'enguany, la gasolina s'ha encarit un 8,1% i el gasoil, prop d'un 4%.

Amb els nivells de l'última setmana, omplir un depòsit mitjà de 55 litres amb gasolina va costar 91,3 euros; si es va repostar gasoil, es van abonar uns 85,3 euros. Això suposa al voltant d'1 i 1,5 euros més que el que es va pagar fa un any per repostar un tanc de gasolina i un altre de gasoil, respectivament.

Observant els màxims de juny del 2022, 1,941 euros per litre de gasolina —amb el descompte de 20 cèntims que s'aplicava llavors inclòs—, i 1,9 euros per litre de gasoil, el primer carburant és un 14,5% més barat i el segon, un 17,3%.

Com cada setmana, els preus a Espanya van estar per davall de la mitjana dels Vint-i-set de la Unió Europea, on la gasolina es va pagar a 1,801 euros/litre, i el gasoil, a 1,696 euros.

Aquests increments es produeixen en plena pujada dels preus del petroli, els quals es van acostar a principis d'abril a màxims de sis mesos, una circumstància que ha avivat el temor dels inversors per si la inflació retarda o fa descarrilar les futures retallades dels tipus d'interés.

També et pot interessar

stats