El gas natural registra la major pujada de preu de l’any

L’increment es deu a l’encariment de la matèria primera.

El gas natural registra la major pujada de preu de l’any
El gas natural registra la major pujada de preu de l’any

Les tarifes de l’últim recurs de gas natural, les dels consumidors domèstics, pugen, a partir d’aquest dilluns, un 8,4% de mitjana respecte al tercer trimestre de l’any. L’increment té l’origen en l’encariment del cost de la matèria primera, que s’ha incrementat un 22,7%, segons el Ministeri per a la Transició Ecològica. 

Aquests nous preus regulats del gas, que es revisen trimestralment, estaran vigents fins que acabe l’any. En la revisió per al període juliol-setembre repuntaren un 3,6 %, després d’haver caigut un 3,4% en al període abril-juny.

El govern fixa el preu cada tres mesos

Des del Ministeri per a la Transició Ecològica han explicat que l’increment de les tarifes es deu exclusivament a la pujada del cost de la matèria primera perquè la part regulada de la factura de gas ─els peatges que es cobren per l’ús de les infraestructures i pel cost de l’energia─ està congelada per a 2018 per quart any consecutiu.

És una tarifa per a habitatges i consumidors domèstics, i el límit per a poder acollir-se a ella són 50.000 kWh anuals, de manera que els clients amb consums superiors han de contractar el gas en el mercat lliure.

A Espanya hi ha 1,8 milions de clients de gas natural que tenen tarifes TUR i 7,8 milions que se subministren en el mercat lliure.

També et pot interessar

stats