Garamendi: "Volem tornar a tindre 80 milions de turistes"

El president de la CEOE ha defensat aquest dimarts en el congrés de la UGT a València la importància del passaport sanitari per a reactivar el turisme internacional

Turista en bicicleta a la Marina Reial del port de València
Turista en bicicleta a la Marina de València

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha defensat aquest dimarts la importància de treballar durant aquests mesos en el passaport sanitari per a reactivar el turisme internacional, atés que el 80% dels turistes arriben a Espanya a bord d'un avió.

"Volem tornar a tindre els 80 milions de turistes que ens visitaven. No sé si arribarem a salvar l'estiu, però ho intentarem al màxim possible", ha declarat abans de l'obertura del 43é Congrés Confederal de la UGT a València.

Sobre la reactivació econòmica, Garamendi ha recordat que ell va ser "el primer que va dir 'vacuna, vacuna i vacuna'" i ha apuntat a la immunització dels espanyols com "la política més important perquè l'activitat es pose en marxa".

Especialment, ha ressaltat, en el sector serveis, en una regió turística com la Comunitat Valenciana, on ha augurat que els treballadors es reincorporaran en el tercer trimestre de 2021, quan la vacunació estiga pràcticament conclosa".

Encara que el problema, a juí seu, és que les vacunes han arribat tard en els últims mesos, ha confiat que al juny arriben més dosis i s'accelere en els grups de població més joves. Ha destacat els acords perquè les empreses amb serveis mèdics també puguen vacunar, igual que les mútues.

Quant al 43é Congrés de la UGT, Garamendi ha lloat el diàleg social en què se senten persones amb "opinions i reflexions diferents de com afrontar el bé comú". Ha felicitat el secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, com a únic candidat que serà revalidat, i ha promés continuar col·laborant-hi com fins ara en els pròxims anys.

També et pot interessar