Garamendi sobre la pujada del salari mínim: "Que ens diguen la xifra i ja està"

El president de la CEOE, que no s'ha assegut a la taula de negociació aquest dimarts, ha criticat l'actitud del govern

El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi
El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi / Javier Cebollada (Efe)

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha criticat l'actitud del govern en les negociacions per a apujar el salari mínim interprofessional (SMI), al qual ha acusat de no voler tractar la situació del sector agrari ni la dels contractes públics que es veurien afectats per l'alça salarial.

"Si no es parlarà d'això (la situació dels agricultors i els contractes del sector públic), doncs que ens diguen (el govern) la xifra i ja està", ha etzibat Garamendi davant dels mitjans després de participar en una jornada organitzada per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (Ceaje).

"Els experts no em tenen res a dir. Està la forqueta, i?", ha afirmat el president de la patronal, per a qui no té sentit enviar ningú a negociar perquè, assegura, no disposen d'una proposta per part del govern.

El Ministeri de Treball havia convocat aquest dimarts la patronal i els sindicats per a intentar tancar un acord sobre la pujada de l'SMI, actualment en mil euros, a la qual la CEOE no ha acudit.

Per part seua, el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey, abans d'entrar en la reunió de l'executiu amb els sindicats, ha lamentat l'absència de CEOE, a la qual ha acusat d'"irresponsable" per a després demanar que la patronal "torne a les taules de diàleg".

Així mateix, Pérez Rey ha apuntat que confia que la d'aquest dimarts siga l'última reunió, en considerar que el diàleg social està "madur per a un acord", i ha assegurat que el govern sí que té una proposta de pujada, encara que no ha indicat quina.

També et pot interessar

stats