Garamendi critica la pujada del 0,9% dels salaris dels funcionaris i les pensions

El president de la patronal no entén que l'augment siga generalitzat.

Antonio Garamendi en una imatge d'arxiu
Antonio Garamendi en una imatge d'arxiu / Efe

El president de la patronal espanyola, Antonio Garamendi, ha qüestionat la pujada generalitzada inclosa en els pressupostos generals de l'Estat per a 2021 del 0,9% en els salaris de funcionaris i les pensions. En un acte organitzat per Nova Economia Fòrum, Garamendi ha apuntat "que no entén molt bé" l'increment quan hi haurà una deflació del 0,9% ni tampoc que s'haja fet de forma generalitzada.

"Jo entendria que s'haguera pujat alguna cosa més als sanitaris o a la policia, a gent que tots sabem que cal premiar, però també sabem que hi ha una altra gent que està a casa", ha reflexionat Garamendi, que ha demanat "haver discriminat" aqueix increment. En la mateixa línia, també ha qüestionat la pujada generalitzada de les pensions. "Es podria haver entés una major pujada en les mínimes. No té sentit haver pujat les màximes un 0,9%", ha afegit.

Garamendi ha advertit de l'impacte d'aquestes despeses estructurals en el dèficit d'Espanya, ja no tant l'any que ve sinó el 2022, quan es pot allunyar molt de l'objectiu marcat per Brussel·les. Tindrem problemes, ha conclòs Garamendi, i caldrà prendre mesures d'ajust, ha dit.

El president de la patronal també ha criticat alguns canvis fiscals recollits en un projecte de pressupostos que qualifica d'"excessivament optimistes". "No és el moment d'apujar impostos", ha reiterat Garamendi, qui en considera que alguns, com el de patrimoni, són "impostos ideològics" que no recapten i només "posen traves a l'estalvi i a la inversió".

D'altra banda, Garamendi ha demanat estendre els ERTO "com a mínim fins a l'estiu" amb exoneracions del 100% en les quotes que paguen les empreses a la Seguretat Social en els sectors més afectats, com l'hoteleria, el comerç o el turisme. Garamendi, que també ha subratllat la necessitat de mantindre en el 70% la prestació a tots els treballadors en un ERTO, ha reclamat, així mateix, una ajuda especial per al sector turístic. "Cal implementar més (mesures) perquè sino aquest sector caurà", ha afegit.

El president de la patronal, que rebutja els tancaments generalitzats d'hoteleria aprovats en algunes zones, també ha insistit en la necessitat de tindre una espècie de "comandament únic" amb unes normes comunes. Per a Garamendi que les normes canvien en "cada província" fa un "mal enorme a l'economia".

També et pot interessar

stats