Gandia serà la seu del desé centre de l’Institut Espanyol d’Oceanografia del CSIC

El Ministeri de Ciència invertirà setze milions d’euros en aquest projecte, que donarà treball directe a 50 persones i podria estar en funcionament el 2025

Diana Morant visita la UTEM
Diana Morant visita l'UTEM / Ministeri de Ciència

L'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO-CSIC) tindrà el primer centre a la Comunitat Valenciana a Gandia (Safor), segons ha anunciat aquest dijous la ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant aquest dijous. Serà la desena seu de l'institut a Espanya. El projecte tindrà un cost estimat de setze milions d'euros i una plantilla de 50 nous treballadors, entre personal investigador, tècnic i administratiu. El ministeri preveu que la construcció comence el 2024 si les cessions de terreny s’agilitzen i que estiga en marxa el 2025.

El nou centre aprofitarà la trajectòria de la Unitat de Tecnologia per a Estudis Marins (UTEM) i la UPV, que fa tretze anys que desenvolupa el treball a Gandia i és la més antiga de l'IEO-CSIC a Espanya. Actualment, hi ha nou centres de l'IEO a tot Espanya, que treballen en xarxa.

"Es fa una millor ciència des de tots els territoris i des de totes les realitats. A Gandia ja hi havia una realitat investigadora, que hui dotem de millors recursos amb aquest edifici que construirem", ha manifestat la ministra en funcions. Morant ha ressaltat la labor que realitza l'IEO-CSIC per a reforçar l'assessorament científic al sector pesquer, enfront de reptes com els efectes derivats del canvi climàtic.

També et pot interessar

stats