El G7 ultima un pacte per a incrementar els impostos a les grans empreses

El grup, que aglutina el Canadà, els Estats Units, el Japó, França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit, a més de la UE, podria segellar aquest divendres un acord

El govern dels Estats Units demanda a Google per monopoli
Una imatge d'arxiu de Google / À Punt NTC

Els membres del G7, que agrupa al Canadà, els Estats Units, el Japó, França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit, a més de la UE, podrien segellar aquest divendres un acord sobre com gravar les activitats de les grans empreses multinacionals, segons assenyala el diari econòmic Financial Times.

Aquest pacte entre les grans economies desenvolupades podria materialitzar-se de manera informal en la cimera virtual que aquest divendres celebraran els ministres de Finances i els banquers centrals del G7, que tenen previst reunir-se també, aquesta vegada en persona, una setmana després. El deixarien, així, preparat perquè els líders puguen rubricar-lo en la cimera de l'11 al 13 de juny i presentar-lo a les 135 nacions que negocien sota el marc liderat per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

A pesar que el G7 no té un paper formal en el procés, el rotatiu de referència en la City subratlla que un pacte en el si d'aquest grup suposaria un poderós impuls per a aconseguir un acord en les negociacions formals que s'estan desenvolupant sobre aquest tema en el G20 i en l'OCDE.

La setmana passada, els Estats Units van acceptar rebaixar les seues aspiracions sobre un impost mínim de societats a escala global, reduint-lo del 21% a una taxa efectiva del 15% amb la finalitat d'ampliar el consens sobre aquest tema.

El G20 ha expressat el seu desig d'arribar a un acord per a l'estiu, i el progrés aconseguit en el G7 fa que aquest ambiciós calendari encara siga possible, encara que els funcionaris pròxims a les converses apunten que octubre podria ser una data més realista per a tancar un acord internacional complet.

També et pot interessar

stats