Futurmoda porta a Elx les novetats del calcer amb 265 expositors malgrat el coronavirus

La 43 edició del certamen obri les portes aquest dimarts a la Institució Firal Alacantina.

La fira Furmoda en una imatge d'arxiu
La fira Furmoda en una imatge d'arxiu / @feriafuturmoda.

La 43 edició del Saló Internacional de la Pell, Components i Maquinària per al Calcer (Futurmoda) obri aquest dimecres les seues portes a la Institució Firal Alacantina (IFA), a Elx. El certamen comptarà finalment amb la participació de 256 expositors que representen a 400 firmes, després que 23 empreses expositores han cancel·lat la seua participació davant la situació generada per l'epidèmia de coronavirus.

Des del comité de Futurmoda han manifestat que respecten la decisió de les persones que no acudiran al certamen, però han assenyalat que es manté la celebració de la fira, ja que, sostenen, "no es considera una situació d'alt risc en comparació amb una altra classe d'esdeveniments multitudinaris".

En Futurmoda es presentaran les novetats per a la primavera-estiu 2021 del sector, amb una àmplia oferta de nous productes i materials. El 75% de les empreses procedeix d'Espanya i la resta, d'Itàlia, Portugal, França, Alemanya, Polònia i l'Índia. Un total de 3.105 professionals han confirmat la seua assistència a la fira.

L'acte d'obertura estarà presidit pel conseller d'Economia, Rafael Climent, alcaldes de les diferents ciutats sabateres de la zona, com Elx, Elda, Petrer i Valverde del Camí, i dirigents empresarials.

Protocols contra el coronavirus

L'Associació Espanyola d'Empreses de Components per al Calcer (AEC), organitzadora de la fira, ha estat pendent durant els últims dies de l'evolució del coronavirus a escala mundial i, en compliment dels protocols establits pel Ministeri de Sanitat, ha posat en marxa tot el necessari perquè els visitants i els expositors puguen assistir a la fira amb normalitat.

Segons el president de Futurmoda, José Antonio Ibarra, l'organització ha cobert tots els protocols necessaris com la col·locació de gels hidroalcohòlics en els recintes expositors perquè "els assistents puguen llavar-se les mans en tot moment" o la recomanació de saludar en el recinte sense establir un contacte físic. El menjar se servirà en blísters i s'evitarà el pagament de diners en metàl·lic

També et pot interessar

stats