La Fundició Rodes d'Alcoi es transformarà d'ací a nou mesos en un parc tecnològic de 12.000 metres quadrats

Les obres de rehabilitació costen 8,6 milions d'euros, finançats per la Unió Europea, la Generalitat i l'Ajuntament

Les obres de la Fundició Rodes, a Alcoi / À Punt NTC

La Fundició Rodes d'Alcoi es transformarà d'ací a nou mesos en un parc tecnològic i sociocultural de 12.000 metres quadrats per a donar impuls a la indústria de la comarca. A finals d'any finalitzaran les obres de rehabilitació del complex industrial, que data de començaments del segle passat. Al maig es preveu que s'implanten les primeres empreses de tall tecnològic.

L'alcalde de la ciutat, Toni Francés, ha presumit del passat industrial d'Alcoi i, en concret, de la Fundició Rodes: "Era una gran indústria, la Fundició Rodes. Coneguda a tot Espanya". L'activitat hi va durar fins a finals dels 80, però després les velles indústries van quedar abandonades. Ara aquesta rehabilitació, que costa 8,6 milions d'euros finançats per la Unió Europea, la Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi, ve a tancar el cercle: del passat industrial al futur tecnològic.

"Podem acollir empreses tecnològiques que contribuïsquen al desenvolupament, a la digitalització i a la transformació del nostre teixit empresarial", ha destacat Francés sobre el nou parc industrial, que donarà servei a cinc comarques, 92 municipis i més de 350.000 habitants.

El recinte, que d'acord amb l'arquitecte Ramón Esteve està fet "amb materials rústics i industrials" per a recrear "l'ambient d'una fàbrica de principis del segle XX", acollirà un espai de cotreball i aules polivalents per a esdeveniments i exposicions. També tindrà un ús social i cultural, destinat a revitalitzar el barri de Santa Rosa. De moment, ja hi ha tres empreses confirmades per a implantar-s'hi a partir del maig vinent.

També et pot interessar

stats