Front comú de les patronals valencianes, d'Aragó i Catalunya per a reclamar més inversions

Les principals patronals d'aquestes autonomies han celebrat la primera reunió conjunta a Benicarló.

Les principals organitzacions empresarials de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya s'han reunit per primera vegada a Benicarló.
Les principals organitzacions empresarials de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya s'han reunit per primera vegada a Benicarló.

Les principals organitzacions empresarials de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya reclamen inversions proporcionals al seu pes en l'economia espanyola. En una reunió a Benicarló (Baix Maestrat), la primera conjunta que celebren, les patronals han denunciat que les inversions de l'estat espanyol continuen per sota del 20% quan les tres autonomies representen el 32% del PIB i són responsables del 42% de les exportacions.

La fiscalitat i les infraestructures, com ara el corredor mediterrani, la connexió amb el cantàbric, o la millora de la connectivitat dels ports valencians i catalans, han sigut els principals temes damunt la taula en aquesta primera presa de contacte de les patronals, que també han avaluat l'impacte del coronavirus en els subministraments dels proveïdors asiàtics.

La CEV demana replantejar la dependència dels proveïdors xinesos

En aquest sentit, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, ha demanat "replantejar" les línies estratègiques i buscar models de provisionalment que "no estiguen tan allunyats i que siguen capaços de fabricar el que fa la Xina". Navarro considera convenient replantejar la fabricació a Espanya i a països veïns, com el Marroc, per a diversificar riscos.

També et pot interessar

stats