Front comú a Alacant per a reivindicar el corredor mediterrani

Empresaris i institucions públiques han llançat les seues reivindicacions.

Front comú a Alacant per a reivindicar el corredor mediterrani
Front comú a Alacant per a reivindicar el corredor mediterrani

Ferrmed, l'associació empresarial que reclama creació del corredor mediterrani, i el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana, han reunit a Alacant empresaris i institucions públiques per a demanar millors connexions ferroviàries amb l'aeroport, una línia de mercaderies connectada amb el sud del país i almenys dues macroterminals.

Reivindiquen que Alacant ocupa un lloc estratègic dins de l'arc mediterrani per a convertir-se en un punt de connexió entre Europa i el nord d'Àfrica. "Alacant pot ser la gran connexió amb el nord d'Àfrica i Elx pot agafar tot el tràfic hortofructícola i industrial d'aquesta zona, i això s'ha de planificar ara", ha remarcat Joan Amorós, president de Ferrmed.

Segons assenyalen, l'Arc Mediterrani és la quarta megaregió econòmica d'Europa, on es concentra el 45% de la població i del producte interior brut d'Espanya, i reivindiquen que Alacant és un punt estratègic dins d'aquesta zona perquè disposa del tercer aeroport en nombre de passatgers.

Mazón exigeix connexions amb port i aeroport i una segona via per la costa

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, del PP, ha exigit que el corredor mediterrani connecte amb el port i l'aeroport d'Alacant-Elx, així com que incloga una segona via per la costa.

Segons un comunicat de la institució provincial, Mazón ha advertit que no permetrà "que es continue avançant en un projecte sense aclarir els dubtes que presenta" i, d'aquesta manera, ha reclamat "de manera urgent" tres qüestions fonamentals que ha de conjuminar aquesta infraestructura.

També et pot interessar