El frau en les pràctiques costa 1.594 milions en cotitzacions, segons la UGT

El sindicat presenta un estudi que calcula que la Seguretat Social no va ingressar res pels vora 890.000 becaris que hi ha a Espanya.

El frau en les pràctiques costa 1.594 milions en cotitzacions, segons la UGT
El frau en les pràctiques costa 1.594 milions en cotitzacions, segons la UGT

Les pràctiques no laborals tenen un impacte en la Seguretat Social al voltant de 1.594 milions d'euros en cotitzacions socials que deixen d'ingressar-se cada any. Aquesta és la xifra que s'extrau de l'estudi elaborat amb dades de 2018 per Revolució Ugetista (Rugeix), l'organització juvenil d'UGT.

Aquest impacte equival a les cotitzacions pels salaris que havien d'haver-se pagat, segons l'Enquesta d'Estructura Salarial, per al tram de 20 i 29 anys (14.349 euros a l'any). És el que detalla l'estudi presentat aquest dimarts en unes jornades sobre frau en les pràctiques no laborals.

Vora 890.00 pràctiques laborals no remunerades en 2018

L'informe calcula que 886.079 persones van realitzar el 2018 pràctiques laborals no remunerades, universitàries i de formació professional. Equivaldrien a prop de 300.000 llocs de treball anuals.

La ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, ha recordat durant la inauguració de la jornada el compromís del govern central de tirar avant “un estatut de les pràctiques no laborals" per a garantir unes condicions dignes.

Valerio ha explicat que s'ha de fomentar la retribució, limitar l'encadenament de períodes de pràctiques i establir un percentatge màxim de becaris en les empreses.

També et pot interessar

stats