El frau amb l’IRPF i els residents que tributen a altres autonomies, eixos de treball de l’Agència Tributària Valenciana

S’han obert 20 expedients a ciutadans que viuen a la Comunitat Valenciana, però paguen els tributs en altres comunitats.

El conseller d'Hisenda, al centre, juntament amb la directora de l'Agència Tributària i el secretari autonòmic d'Hisenda
El conseller d'Hisenda, al centre, juntament amb la directora de l'Agència Tributària i el secretari autonòmic d'Hisenda / @GVAHisenda

La lluita contra el frau a través de l’IRPF, l’impost de successions i donacions, els abocaments, les emissions i el cànon de sanejament, així com la localització de persones que viuen en la Comunitat Valenciana, però tributen en una altra autonomia, són alguns dels eixos en què es fonamentarà el treball de l’Agència Tributària Valenciana.

Dins del pla de deslocalització, s’han obert vint expedients a la Comunitat Valenciana, a més d’altres tants que s’han iniciat en tindre indicis que els contribuents resideixen al nostre territori, però tributen en una altra autonomia, pels avantatges fiscals que comporta. El que es coneix, com ha recordat el conseller Vicent Soler, com a “dúmping fiscal”.

Una d’aquestes actuacions va donar com a resultat un frau de 14 milions d’euros l’any passat, com ha anunciat la directora de l’Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz, que no ha concretat les estimacions de recaptació mitjançant el pla de gestió 2020-2023.

Dins d’aquesta planificació, la Generalitat ha creat el cos d’agents tributaris per a reforçar la labor d’aquest organisme, una figura que s’encarrega de les notificacions i de l’inici d’expedients.

També et pot interessar

stats