Francisco Zamora, de la Federació Valenciana de Constructors: "El que ha especulat amb la vivenda ha sigut el sector financer"

El president dels constructors valencians reclama una reforma de la llei hipotecària que incloga la dació en pagament, així com un banc hipotecari nacional per a afavorir l'accés a la vivenda.

Francisco Zamora en 'À Punt Notícies matí'
Francisco Zamora en 'À Punt Notícies matí'

Es tracta d'un sector que es va demonitzar, però no va ser el culpable de la crisi del mercat immobiliari. És el que pensa Francisco Zamora, president de la Federació Valenciana de Constructors. En À Punt Notícies matí, Zamora ha apuntat als bancs com la principal causa d'aquesta crisi. "El que ha especulat amb la vivenda ha sigut el sector financer", ha assegurat.

En aquest sentit, el president de la Federació Valenciana de Constructors ha ressaltat la recuperació del sector, més ràpidament a les comarques del centre i sud de la Comunitat Valenciana, malgrat que ha reconegut que hui en dia l'accés a una vivenda per a un ciutadà amb una renda mitjana és "difícil". Per això, ha reclamat la reforma de la llei hipotecària que incloga la dació en pagament, així com un banc hipotecari nacional.

"En l'actualitat firmar una hipoteca és condemnar-se per a tota la vida", ha assegurat. Una de les principals claus de l'elevat preu de l'habitatge és, segons ha dit, el del sòl en què es construeix, que està majoritàriament en mans de les entitats financeres. Pensa que, si aquest preu es reduïra i es facilitara que les constructores hi accediren, serien possibles preus més assequibles. 

També et pot interessar