Les fortunes més grans d'Espanya

El president de Mercadona, Juan Roig, torna a ser la tercera fortuna del país, per darrere d'Amancio Ortega i la seua filla.

Juan Roig, propietari de Mercadona, és també un dels líders amb major reputació
Juan Roig, propietari de Mercadona, és també un dels líders amb major reputació / Efe

Juan Roig torna a ser el tercer home més ric d'Espanya. Segons la classificació que elabora anualment la revista Forbes, el president de Mercadona se situa sols per darrere d'Amancio Ortega, fundador d'Inditex, i de la seua filla, Sandra Ortega. L'any passat, Roig va baixar del tercer al cinqué lloc i va ser superat per Rafael del Pino, accionista majoritari de Ferrovial, i per la segona filla d'Amancio Ortega, Sandra, però enguany ha recuperat la posició. Roig ha incrementat la seua fortuna en 1.400 milions d'euros a causa dels resultats de Mercadona i de la gestió que ha fet la cadena de supermercats durant la pandèmia. La seua fortuna es xifra en 4.100 milions.

Mentrestant, la primera fortuna d'Espanya, la d'Amancio Ortega, es manté ferma al seu lloc amb un patrimoni de 57.000 milions d'euros. Un any més, la llista Forbes espanyola està encapçalada per l'amo del 60% d'Inditex, la fortuna del qual, a pesar de ser 6.000 milions inferior a la de 2019, equival a la dels 45 milionaris següents de la classificació.

Aquesta setmana, Ortega ha ampliat la seua fortuna en ingressar dilluns quasi 650 milions d'euros per l'únic dividend que abonarà el gegant tèxtil enguany als seus accionistes, un 60% menys que els 1.626 milions percebuts el 2019 en dos pagaments i en un context diferent a l'actual.

Les 100 majors fortunes sumen un 12% menys de riquesa

Per darrere de Roig se situen enguany Rafael del Pino, accionista majoritari de Ferrovial (3.200 milions), i el president de Torreal, Juan Abelló, que ocupa el cinqué lloc amb 2.700 milions d'euros. I Hortensia Herrero, esposa de Juan Roig i segona major accionista de Mercadona, se situa en sisé lloc amb una fortuna estimada en 2.400 milions d'euros. En total, la riquesa de les 100 fortunes d'Espanya el 2020 suma 130.505 milions d'euros, un 12% menys respecte a la dada de 2019. Les cinc primeres fortunes de la llista sumen 72.600 milions i suposen el 55,6% del total de la riquesa.

En la llista Forbes de les principals fortunes també es troba Fernando Roig. El president de Pamesa i també principal accionista del Villarreal CF se situa en el quinzé lloc.

També et pot interessar

stats