La formalització d'hipoteques creix un 24,4% a la Comunitat Valenciana

Segons les dades publicades per l'INE, la valenciana és la tercera comunitat amb més increment després de les Canàries i Catalunya.

La valenciana és la tercera comunitat amb més increment després de les Canàries i Catalunya
La valenciana és la tercera comunitat amb més increment després de les Canàries i Catalunya / Arxiu

La firma d'hipoteques sobre vivendes va créixer un 24,4% a la Comunitat Valenciana al mes de desembre, deu punts per damunt de la mitjana espanyola, que va registrar un augment del 14,2%, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La valenciana, segons aquestes dades, és la tercera comunitat amb més increment després de les Canàries i Catalunya. Amb aquest, ja són huit el mesos que de manera consecutiva s'han registrar taxes positives.

Les dades fetes públiques aquest dimecres, tal com s'indica en l'informe, analitzen la formalització d'hipoteques que es van realitzar abans de l'entrada en vigor del reial decret sobre les hipoteques aprovat pel govern central, que estableix que els bancs s'han de fer càrrec de l'impost d'actes jurídics documentats. Per tant, encara no reflecteixen l'impacte del canvi de la normativa.

Segons les dades difoses per l'INE, l'import mitjà de les hipoteques sobre habitatges va créixer un 5,5% respecte a novembre de 2017, fins als 130.651 euros.

També et pot interessar

stats