Ford i UGT acorden que el nou ERTO serà de 6 dies entre març i maig

La comissió negociadora acorda aplicar les mateixes condicions que en l'anterior ajust: el 80% del salari brut i el 100% d'antiguitat i pagues extraordinàries.

VÍDEO | Ford i UGT acorden que el nou ERTO serà de 6 dies entre març i maig

La direcció de Ford Almussafes i el sindicat UGT, amb majoria absoluta en el comité d'empresa, han acordat les condicions econòmiques i salarials del nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

Així mateix, s’ha establit que els sis dies d'aplicació seran divendres 15 de març –previ a la jornada de vacances del dia 18 i a la festivitat a València del 19 de març–, la setmana de l'1 de maig, Dia del Treball –és a dir els dies 29 i 30 d'abril i el 2 i 3 de maig– i el 31 de maig, que cau divendres.

La comissió negociadora de l'ERTO ha acordat aplicar en aquest ajust les mateixes condicions que en l'anterior, que va tindre lloc en els primers mesos de 2019. Així, s’abonarà el 80% del salari brut i el 100% d'antiguitat i pagues extraordinàries.

L'acord ha sigut acceptat únicament per UGT i serà confirmat aquest dilluns en una reunió del comité d'empresa.

Aquest nou expedient d'ocupació està argumentat en la caiguda de la demanda de vehicles i afectarà uns 6.000 treballadors de les operacions de vehicles i a la línia de muntatge de motors, però s'exclou mecanitzats.

També et pot interessar

stats