Ford traslladarà la producció dels motors Ecoboost d’Almussafes als EUA

Els sindicats assegura que aquesta decisió "sentencia" la planta de motors i demanen alternatives que garantisquen la producció.

Un treballador de la cadena de producció de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu
Un treballador de la cadena de producció de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu / Efe

Ford traslladarà la producció de motors Ecoboost 2.0 i 2.3, que fabrica actualment la planta d’Almussafes, als Estats Units a partir de 2022 per a millorar l’eficiència global de fabricació.

Aquests motors es fabriquen actualment, entre d’altres, a la planta d’Almussafes. Més del 90% dels Ecoboost produïts a la factoria valenciana s'exporten a Amèrica del Nord. Segons Ford, aquesta decisió situarà la producció del nou motor "més a prop" de les operacions d'assemblatge dels vehicles implicats.

D’altra banda, la companyia ha assegurat que les projeccions de volum de motors fabricats en l'actualitat a Almussafes continuen sent "fortes" i la producció continuarà "almenys fins al 2024".

Així mateix, ha manifestat que buscarà "potencials oportunitats de producció" per a aquesta planta a través d'una revisió contínua de la seua cartera de productes.

Els sindicats demanen alternatives que garantisquen la producció

Els sindicats de Ford a València han assegurat que aquesta decisió "sentencia" la planta de motors, que actualment disposa de 980 treballadors. Per això han demanat alternatives que garantisquen la producció.

El responsable de la UGT a Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha manifestat que s'haurà de vore si existix alguna opció de viabilitat per a la planta de motors.

Faubel ha dit que a Almussafes treballen per continuar sent "una fàbrica capdavantera" dins de la reconversió del sector cap al vehicle elèctric i cap a un menor volum de cotxes a la venda, en uns anys que seran "els més complicats" del sector en general.

Per al STM-Intersindical, el trasllat del motor és una decisió "inexplicable i injustificable" i "una garrotada" per a la planta de motors. Per això demana a la direcció que estiga "a l'altura de la plantilla" i "es pose les piles" per a buscar alternatives que garantisquen producció i ocupació per a Almussafes.

Segons CCOO, ningú s'esperava aquesta notícia. De fet, ha dit que s'han estat injectant inversions en la planta de motors i la Generalitat va donar una subvenció per a motors entre finals del 2018 i principis d'enguany.

També et pot interessar

stats