Ford suspén la producció de la planta de motors els tres pròxims dissabtes per falta d'un microxip xinés

Els sindicats donen per fet que hauran de negociar un nou ajust temporal de treball i confien en el nou motor.

VÍDEO | Ford suspén la producció de la planta de motors els tres pròxims dissabtes per falta d'un microxip xinés

La planta de Ford a Almussafes ha suspés la producció en la planta de motors els pròxims tres dissabtes de gener per un problema de subministrament. La factoria s’havia reactivat aquest dimarts després de quatre setmanes de paralització en les quals no havia produït vehicles per la baixa demanda. El problema és el desabastiment a escala mundial d’un microxip fabricat a la Xina que també s’utilitza en la fabricació d'aparells electrònics com els telèfons mòbils.

El desabastiment afecta altres companyies del sector de l'automòbil. SEAT ja ha anunciat un ERTO de 5 mesos per a més de 500 persones. El problema podria allargar-se alguns mesos. Una situació que preocupa la plantilla perquè pensen que els amenaça un nou ERTO. En 2020 en van patir sis i un ERO en el qual es va acomiadar 350 persones.

"Segurament haurem de negociar un altre ERTO", ha explicat el president del comité d'empresa, Carlos Faubel. Els sindicats tenen totes les esperances posades en el nou motor que començaran a fabricar al maig. "La clau és que Ford Detroit ens trie per a fabricar els motors híbrids del futur", agrega Faubel. Els sindicats esperen que la setmana que ve la direcció els concrete si aplicaran un nou ERTO. El que ja tenen clar és que aquests tres dies de parada els impedirà produir 12.000 vehicles.

També et pot interessar

stats