Ford i sindicats reprenen les negociacions per a l'ERO que acomiadarà 410 persones a Almussafes

L’empresa està ara immersa en un ERTO per causes productives derivades de l'ajust per força major per la crisi econòmica.

Imatge d'arxiu de Ford Almussafes
Imatge d'arxiu de Ford Almussafes / Arxiu

Els representants de la direcció de la planta de Ford Almussafes i els sindicats reprenen aquest dimarts la negociació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 410 acomiadaments, que es va plantejar abans de l'estat d'alarma.

L'empresa va lliurar la documentació de l’ERO en una primera reunió, el 10 de març, abans que la crisi sanitària paralitzara la producció de la factoria, ara immersa en un expedient temporal d'ocupació (ERTO) per causes productives derivades de l'ajust per força major.

El 4 de maig va tornar a l'activitat el 60% de la plantilla, amb 4.400 treballadors i, després d'una setmana en marxa, ara s'inicia la negociació dels acomiadaments que l’empresa justifica per la baixada de producció en 100 unitats diàries i l'eliminació d'una part del torn de nit de la planta de muntatge.

El sindicat UGT, majoritari a la planta, ha reclamat que l’ERO s'òbriga a tota la fàbrica i s’aminore la xifra de l'excedent d'ocupació amb la posada en marxa de la nova planta de bateries, una vegada estiga assegurat que el 100% siga plantilla de Ford. Aquestes dues condicions, segons el sindicat, han de ser acceptades per a poder negociar un acord que es base en la voluntarietat.

La UGT ha assenyalat que la crisi sanitària i econòmica "afig una dosi més d'incertesa", i han demanat a la direcció de l'empresa que s’abstinga “de qualsevol temptació que la poguera portar a justificar les condicions de l’ERO a conseqüència de la Covid-19.

També et pot interessar

stats