Ford retallarà la producció de la planta d’Almussafes en el segon semestre de l’any

Això comportarà la supressió del torn de nit i els sindicats temen que supose també algun acomiadament.

VÍDEO | Ford retallarà la producció de la planta d’Almussafes en el segon semestre de l’any

Ford Espanya ha decidit retallar la producció de la planta d’Almussafes entre 100 i 150 cotxes diaris en el segon semestre de l’any. Això podria representar una pèrdua de la producció total de la planta entre 13.000 i 14.000 cotxes en el que resta de 2019.

Així ho ha traslladat la direcció de la companyia nord-americana al comité d’empresa de la planta d’Almussafes en la reunió que han mantingut aquest dimecres. 

La baixada de producció en els models que fabrica actualment (Kuga, Transit, Mondeo, S-Max i Galaxy) comportarà la supressió del torn de nit, de manera que es recol·locarà els treballadors d’aquest torn en el del matí o la vesprada. Aquesta situació conviurà amb el llançament des de la factoria del nou Kuga després de l’estiu.

El president del comité d’empresa, Carlos Faubel, ha assenyalat que un llançament sempre requereix d’una injecció addicional de personal. Ara falta determinar si compensarà la baixada de producció de la resta de models, ja que la caiguda de la demanda s’ha convertit en un problema estructural i no pot pal·liar-se amb un ajust temporal d’ocupació.

Faubel ha insistit en la necessitat d’aconseguir un acord per a afrontar amb “garanties” el llançament del nou Kuga. No obstant això, ha matisat que la companyia encara no ha concretat res sobre una possible retallada de l’ocupació.

De fet, ha avançat que a partir de la setmana que ve el comité d’empresa i la direcció de la companyia començaran un període de negociació perquè no hi haja acomiadaments a causa d’un excedent de personal. Entre d’altres, es tractarà un possible expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), i un canvi substancial de les condicions de treball.

Almussafes acoblarà bateries per a vehicles elèctrics a partir del 2020

Precisament, Ford ha anunciat aquest dimecres que al setembre del 2020 incorporarà a la planta d’Almussafes noves instal·lacions per al muntatge de bateries per a vehicles elèctrics, que col·locarà en els nous Ford Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid.

També et pot interessar

stats