Ford retallarà 7.000 llocs de treball en tot el món

La mesura afecta 2.300 persones als Estats Units i encara no s'ha concretat quin efecte tindrà a Almussafes.

Ford retallarà 7.000 llocs de treball en tot el món
Ford retallarà 7.000 llocs de treball en tot el món

La multinacional Ford eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, uns 7.000 llocs de treball, per a finals d'agost, com a part del seu pla de reestructuració. Així ho ha anunciat el president de la companyia, Jim Hackett, qui ha enviat un correu a la plantilla explicant que la retallada inclou tant baixes voluntàries com acomiadaments.

La supressió de llocs de treball afectarà, en els Estats Units, vora 2.300 persones, segons ha afirmat un portaveu de l'empresa. Hackett ha detallat que la companyia automobilística prescindirà de prop del 20% dels alts directius, en un moviment que també pretén reduir la burocràcia de l'empresa i accelerar la presa de decisions.

Ford compta amb una factoria situada a Almussafes, que ocupa 8.000 persones. La companyia ja va avançar l'octubre de l'any passat "decisions dures" a Europa per a buscar la rendibilitat, que implicarien la reducció de costos en tots els àmbits i la retallada de plantilla. Encara així, el director de Fabricació de Ford España, Dionisio Campos, va concretar al desembre que els reajustaments a Almussafes encara no havien sigut definits.

La notificació als empleats i empleades afectades pels despatxaments, majoritàriament personal d'oficines, començarà aquest dimarts als Estats Units. Després, Ford continuarà amb el seu pla de reestructuració a Europa (on aspira a obtenir en el llarg termini un marge operatiu del 6%), la Xina, Sud-amèrica i altres mercats internacionals.

La companyia automobilística ja va anunciar fa dos mesos 5.000 comiats a Alemanya i un nombre indeterminat al Regne Unit.

També et pot interessar