Ford retallarà 5.000 llocs de treball a Alemanya

La decisió afecta les factories de Colònia, Saarlouis i Aquisgrà.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

El fabricant automobilístic Ford continua amb les retallades. Aquest divendres ha anunciat que suprimirà 5.000 llocs de treball a Alemanya amb l'objectiu d'estalviar, com a mínim, 500 milions de dòlars (vora 442 milions d'euros). Tot i això, la multinacional estatunidenca assegura que evitarà acomiadaments forçosos i oferirà indemnitzacions a les persones de la plantilla que siguen menors de 49 anys. També acordarà jubilacions anticipades amb els majors de 50, segons el diari alemany Kölner Stadt-Anzeiger.

La decisió, que forma part de la reestructuració que Ford va anunciar el passat octubre per a Europa, afectarà les factories de Colònia, Saarlouis i Aquisgrà. La reorganització impulsada per la direcció de la companyia busca aconseguir que el negoci europeu torne a ser rendible. Només els efectes en Alemanya suposen una retallada del 10% de la plantilla europea, que està inegrada per vora 53.000 persones.

Les retallades en la plantilla també arribaran al Regne Unit. La multinacional ho ha confirmat aquest divendres, tot i que no ha concretat quants llocs de treball s'hi veuran afectats.

També et pot interessar

stats