Ford reprograma el calendari de l'ERTO de finals de maig pels problemes de subministrament

La reconfiguració afecta el personal d'Operacions de Vehicles, Motors, Mecanitzats i Body i Pintures

Imatge d'arxiu de la planta de Ford d'Almussafes
Una treballadora de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu / Europa Press

La direcció de Ford ha reconfigurat el calendari de l'expedient de regulació d'ocupació (ERTO) vigent a la fàbrica d'Almussafes (València) pels problemes en els subministraments de components, que ha agreujat la situació geopolítica en l'est d'Europa.

En una nova comissió de seguiment de l'ERTO, aquest dimecres, la direcció ha traslladat als sindicats que prolongarà un dia més l'atur previst per al dia 23 per al personal d'operacions de vehicles, segons han informat els sindicats UGT, majoritari en la factoria, i STM.

A partir del dimecres 25, arrancaran gradualment Body i Pintures per a restablir la producció en muntatge. 

En Operacions de Motors, la fàbrica trasllada el dia d'ERTO previst per al 23 de maig al 28 de juny en el departament de muntatge de motor.

En mecanitzats, Ford pararà la producció els dies 21 i 22 de maig en totes les línies, en un atur que començarà a les 22 hores del divendres dia 20 fins a les 22 h hores del diumenge 22. La parada dels dos dies substituirà l'ERTO previst per al 20 de maig i el 6 de juny.

Durant l'ERTO, romandran en actiu els serveis de transport d'empleats, amb rutes reduïdes en torn de matí i vesprada, així com el servei de menjar, amb el menjador de motors i el menjador Street Deli en oficines centrals.

També et pot interessar

stats