Ford redueix un 57% el seu benefici en el tercer trimestre

El fabricant afirma que aquesta caiguda respon a l'impacte del "redisseny global estratègic de la companyia".

Un treballador de la cadena de producció de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu
Un treballador de la cadena de producció de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu / Efe

El grup automobilístic nord-americà Ford ha tancat el tercer trimestre de 2019 amb un benefici net atribuït de 381 milions d'euros, la qual cosa representa una caiguda del 57,1% en comparació amb el mateix període del 2018. El fabricant ha assenyalat que aquesta reculada respon a l'impacte en els seus comptes del "redisseny global estratègic de la companyia". Una situació que està afectant les diferents factories de Ford al món, com la d'Almussafes, que dimecres va aprovar l'ERTO pel qual deixarà de produir 9.000 vehicles

L'empresa ha precisat que a l'estiu ha comercialitzat un total d'1,24 milions d'unitats, xifra que representa un descens anual del 8%, la qual cosa ha implicat la pèrdua de tres dècimes de quota de mercat, fins al 6%.

"El nostre redisseny global tracta de prendre decisions per a transformar la nostra organització i convertir-nos en l'empresa més fiable del món i un líder clar en una era de canvis ràpids", ha declarat Jim Hackett, president i conseller delegat de Ford.

En els nou primers mesos de l'exercici, Ford ha obtingut un benefici net atribuït de 1.542 milions d'euros, la qual cosa suposa una caiguda del 54,7%. Entre els mesos de gener i setembre, ha comercialitzat 4,03 milions d'unitats, enfront dels 4,50 milions dels nou primers mesos de 2018, amb un descens de l'11%.

També et pot interessar

stats