Ford prova a València les noves furgonetes elèctriques

Aquesta companyia amplia a la capital valenciana els tests de la nova Transit elèctrica buscant més eficiència i sostenibilitat.

La Generalitat, l'Ajuntament de València i Ford aposten pels vehicles elèctrics
La Generalitat, l'Ajuntament de València i Ford aposten pels vehicles elèctrics / Kai Försterling (EFE)

Tot fa pensar que el futur del sector de l'automoció està en els vehicles elèctrics. Cada dia que passa hi ha més models de cotxes que han entrat ja en el mercat dels híbrids amb l'objectiu de fer-se un lloc en el sector elèctric. Hui és encara una aposta tímida de moltes marques, que necessiten saber més sobre les possibilitats d'aquesta opció. 

En aquest sentit, l'empresa Ford provarà a València unes noves furgonetes híbrides endollables, una iniciativa que forma part de les investigacions sobre l'ús real dels vehicles elèctrics. Fins ara, les Ford Transit elèctriques només circulaven per Londres. Quinze com aquestes estaran de prova pel carrers de València, tant en mans privades com d'institucions. En el projecte col·laboren la Generalitat i l'Ajuntament de València. 

La producció comercial d'este model començarà al 2019, i no s'ha revelat si es fabricarà a Almussafes, però estes proves podrien ser un bon senyal. El president de Ford per a Europa, Steven Armstrong, ha visitat València per a anunciar el projecte.

Armstrong ha explicat que: "en Ford estem compromesos en la recerca de solucions de cara als desafiaments de la mobilitat urbana, el transport de persones i el repartiment i lliurament de béns i serveis mitjançant la innovació i la tecnologia". Les proves de València ajudaran Ford a comprendre millor els beneficis que poden suposar les flotes menudes i mitjanes que funcionen principalment amb energia elèctrica.

Quinze Ford Transit híbrides

El focus de les proves en València se centrarà en l'ús de 15 furgonetes Ford Transit Custom híbrides endollables. Aquests vechicles utilitzen únicament motor elèctric de zero emissions amb una autonomia de 50 quilòmetres, ampliable amb l'autocàrrega de motor.

Tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com l'alcalde de València, Joan Ribó, han agraït l'aposta per la sostenibilitat de la marca en la línia amb les polítiques mediamientals impulades pels governs autonòmic i municipal.

Armstrong ha recordat la inversió de 750 milions d'euros en les seues instalacions per a construir la pròxima generació del Kuga.  Així ha refermat el compromís d'aquesta multinacional amb la factoria d'Almussafes. També ha assegurat que l'aturada de la comercialització del Mondeo als Estats Units no afectarà la planta valenciana.

El president del Consell ha destacat que el programa pilot de mobilitat inteligent que Ford implantarà a València "reforça el lideratge en iniciatives innovadores, ja que permetrà que la ciutat siga la base de proves per al desenvolupament de flotes de vehicles de zero emissions". Ximo Puig ha recordat: "posem les bases d'un acord entre la Generalitat, l'Ajuntament de València i Ford per tal d'aconseguir una mobilitat sostenible, en especial en l'entorn de les grans ciutats. Tot, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania".

Puig ha dit que l'acord és un pas més en la col·laboració amb Ford i que la planta d'Almussafes és un pilar essencial per a l'economia de la Comunitat Valenciana, amb una contribució directa en termes de valor afegit en relació amb el PIB valencià de el 6,08% durant el 2017, i amb vora de 9.300 llocs de treball directes a la Comunitat Valenciana.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que l'Ajuntament està preparat i desitjós de treballar amb Ford per una mobilitat sostenible i més respectuosa amb tot el món".

També et pot interessar

stats