Ford proposa un complement salarial del 70%, una xifra "insuficient" per als sindicats

Les pròximes reunions tindran lloc demà i la setmana del 5 de novembre.

Fàbrica de Ford a Almussafes
Fàbrica de Ford a Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha presentat aquest dilluns als sindicats una proposta que preveu un 70% de complement salarial durant l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Una proposta que CC.OO considera "insuficient", ja que assegura que el treballador deixaria de percebre la part que no complementa l'empresa fins al 100%.

Es tracta de la primera reunió del període de consultes del nou ERTO, que afectarà la pràctica totalitat de la plantilla, 7.800 treballadors, tret de la planta de recanvis i els serveis de seguretat, protecció d'incendis i manteniment de les instal·lacions.

El portaveu d'UGT-Ford, Carlos Faubel, ha indicat que en la reunió amb la direcció hi ha hagut "poc avanç", i considera la proposta "insuficient", ja que "es queda lluny del complement salarial", perquè només representa el 70% i "condiciona la resta de dies al fet que arribem a un acord".

Les pròximes reunions de la comissió consultiva de l’ERTO se celebraran demà dimarts i la setmana del 5 de novembre.

Altres propostes de la direcció de Ford Almussafes

L'empresa va declarar els dies 9, 10 i 11 d'octubre jornades industrials. A més, estarien disposats que els dies 10 i 11 d'octubre, matí i vesprada, i el 9 i 10 d'octubre, en torn de nit, foren jornades industrials, "però ha de formar part de l'acord de l’ERTO".

Ford Almussafes ha assenyalat també que consideren el dia 31 d'octubre jornada industrial per a torns diürns i el 18 per al nocturn, però el dia 30 seria laborable per al torn de nit, afegeix el sindicat.

La direcció proposa que el treballador que tinga vacances les utilitze abans de l’ERTO, i ha informat que els treballadors amb contracte de 3,45 hores també estan inclosos en l'expedient.

Els sindicats, descontents

Segons CC.OO, la proposta de la direcció de l'empresa recull també la possibilitat de "generar un nou atur" i que, "en cas de tornar a entrar en l’ERTO o ser acomiadat, donarien a triar entre el vell o el nou atur i es perdria el que no es triara". CC.OO adveteix, a més, que "no es pot demanar als treballadors que consumisquen l'atur sense saber què passarà el 15 de novembre", quan es reunirà el comité europeu que tractarà la reestructuració de Ford Europa.

UGT rebutja la proposta de l'empresa d'avançar les vacances, i ha insistit que "l'acord que vam ser capaços d'aconseguir en motors ha de valdre per a la resta".

Per la seua banda, STM ha qualificat la proposta del 70 % de complement salarial d'una "provocació", ja que recorda que la factoria d'Almussafes va fer guanyar a l'empresa, els últims quatre exercicis, 575 milions d'euros, una xifra de beneficis "històrica". Per tant, "no pot pretendre que l’ERTO el pague només l'administració i la plantilla".

També et pot interessar

stats