Ford presentarà en una pròxima reunió l’ERO definitiu després d’escoltar els sindicats

El comité trasllada a la direcció de l’empresa les propostes per al pla, que eliminarà 350 llocs de treball.

Imatge d'arxiu d'un dels accessos a la factoria d'Almussafes
Imatge d'arxiu d'un dels accessos a la factoria d'Almussafes / À Punt

La direcció de Ford Almussafes presentarà una proposta definitiva amb les condicions de l’expedient de regulació d’ocupació, que afectarà 350 treballadors de la planta de la Ribera Baixa, en una pròxima reunió. Els directius de l’empresa han escoltat aquest dimarts les propostes dels sindicats, que ara valorarà, i presentarà l’ERO definitiu, amb les taules d’indemnitzacions per als afectats en una trobada per a la qual no ha transcendit la data.

L’empresa automobilística no ha avançat quina serà la seua proposta final de l’ERO, segons han indicat fonts sindicals. La setmana passada, Ford va rebaixar la quantitat d’afectats de 410 a 350 empleats, va proposar baixes incentivades, un pla de prejubilacions i la contractació d'un servei de recol·locació per als treballadors acomiadats, amb formació durant sis mesos.

Per la seua banda, la UGT, sindicat majoritari a la planta d’Almussafes, exigeix com a condicions la revaloració anual del 2% en les quanties del pla d'acompanyament a la jubilació i el pagament del complement salarial i les cotitzacions a la Seguretat Social fins als 65 anys, i no els 63. Una altra de les peticions del sindicat és que es puguen acollir al pla els treballadors de 57 anys, una proposta que, segons ha argumentat l’empresa i ha apuntat la UGT, "dispararia els costos".

Un altre dels sindicats amb representació en l’empresa amb seu a Almussafes, STM Intersindical, lamenta, com la resta de sindicats, no disposar de les taules d'indemnitzacions per a saber a què hauran atindre's els afectats, encara que insisteix que "no pot haver-hi ni una eixida que no siga voluntària".

STM Intersindical proposa respectar el criteri d'antiguitat, estendre la jubilació als nascuts durant tot l’any 1962, mantindre l'assegurança de vida als prejubilats fins a 65 anys, revaloritzar el complement salarial i les cotitzacions i abonar les prestacions de desocupació consumides. STM Intersindical també demana augmentar la indemnització per acomiadament a 49 dies per any fins a 45 mensualitats, i estendre-la sense retallada als qui compliran 60 anys enguany.

La posició de l’empresa “està bé” com a punt de partida

Per la seua banda, CCOO creu que la posició de la direcció de Ford "està bé" com a punt de partida, però insisteix en les peticions que el sindicat li va traslladar abans de l'estat d'alarma: recontractacions perquè l'empresa dispose d'un "matalaf" i un programa d'invalidacions per a "donar una eixida més digna als empleats afectats amb problemes de salut.

El sindicat CGT exigeix a la companyia que continue complementant les cotitzacions dels afectats fins als 65 anys i mantinga les jubilacions parcials amb 61, per als treballadors que vulguen, així com que les cotitzacions arriben al màxim establit per a cada categoria.

També et pot interessar

stats