Ford planteja una reducció de plantilla de 400 persones a la factoria d'Almussafes

L'empresa justifica la retallada per una caiguda de la demanda que fa reduir la producció.

Imatge d'arxiu de la factoria Ford a Almussafes
Imatge d'arxiu de la factoria Ford a Almussafes / À Punt NTC.

Ford ha plantejat als sindicats la necessitat de retallar la plantilla en quatre-centes persones a la factoria d'Almussafes. Tot i l'èxit del llançament del Kuga i de les bones expectatives per a aquest model, la direcció de la planta creu que hi ha hagut una caiguda de demanda i veu "necessària" una nova baixada en la producció.

Ford assenyala que la baixada de producció és estructural i no conjuntural, l'ha quantificada en 100 cotxes diaris i ha situat la producció diària en uns 1.640 cotxes. A diferència d'altres ocasions, l'empresa ha plantejat als sindicats un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de caràcter extintiu, és a dir, una reducció de la plantilla en quatre-centes persones.

Ara s'ha de crear una comissió negociadora entre membres dels quatre sindicats amb representació dins de l'empresa i directius de la companyia. La primera reunió per a negociar aquests despatxaments es realitzarà el pròxim 10 de març. Tot i això, des del sindicat STM-Intersindical Valenciana han assegurat que no acceptaran cap mesura traumàtica i esperen una resposta similar per part de la resta de representants sindicals.

En una comunicació als empleats, la direcció de Ford ha assegurat que la realitat del mercat en continu descens de vendes obliga a fer un nou ajust. La companyia automobilística indica que hi ha un problema d'excés de personal que cal abordar amb la representació sindical, i trasllada que tot i no ser bones notícies per a la factoria és necessari tractar la situació per a mantindre'n la competitivitat.

Així, el president del comité d'empresa de la Ford, Carlos Faubel, ha assegurat en declaracions al 20 h NTC d'À Punt Mèdia que negociaran perquè no es produïsca una situació traumàtica, com ara aturaments forçosos o acomiadaments de tantes persones. Faubel creu que la dificultat és l'elevada xifra de persones afectades.

Sobre aquest anunci de Ford ha parlat aquesta mateixa vesprada el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent. "Em preocupa aquesta situació, no únicament per l'ERO de Ford, sinó pel que pot arrossegar en el sector", ha dit Climent a À Punt NTC, i explica que l'automoció "és un clúster important amb moltíssimes empreses que depenen de l'empresa tractora i hem de tindre cautela".

També et pot interessar

stats