Ford planteja un altre ERTO fins a finals d'any a Almussafes per a acomodar la producció

Afectarà tant la planta de motors com la de fabricació de vehicles, i dilluns tindrà lloc la primera reunió de la comissió negociadora.

La planta de producció de vehicles de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu.
La planta de producció de vehicles de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu.

La planta de Ford d'Almussafes ha plantejat als treballadors un altre expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) des de setembre fins a finals d'any. Afectarà tant la planta de motors com la de fabricació de vehicles, i dilluns tindrà lloc la primera reunió de la comissió negociadora, segons han indicat a À Punt fons sindicals. En aquesta reunió la direcció de Ford entregarà la documentació que justifica la mesura, i obrirà el període de consultes.

L'empresa automobilística ha celebrat aquest divendres una reunió de la comissió consultiva i ha informat els representants dels treballadors que és necessari aquest nou ERTO "per a acomodar la producció d'ací al final d'any", segons els sindicats.

La direcció planteja aquesta mesura davant de la falta de suficients comandes. “Ens han dit que encara que el mercat s'està recuperant una mica i el Kuga funciona bé, la resta de models no s'han recuperat prou i és necessari un expedient per a reduir la producció en l'últim quadrimestre”, han afegit les mateixes fonts.

La planta Ford d'Almussafes acaba de reprendre l'activitat aquest dilluns després de la parada vacacional, amb 200 treballadors menys acordats en l’ERO d'extinció firmat abans de l'estiu. El nou ERTO serà el sisé a la planta d'Almussafes des de 2018.

També et pot interessar

stats