Ford planteja estendre l'ERTO entre deu i dotze dies fins al final de juliol

L'empresa al·ludeix al bloqueig del trànsit mundial de contenidors per tancaments de ports com el de Xangai

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

Ford Almussafes ha plantejat l'extensió de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) vigent entre deu i dotze dies fins al 31 de juliol. El calendari de les aturades es concretarà en una nova reunió per a la qual s'ha convocat el comité d'empresa dilluns que ve.

Així ho han donat a conéixer aquest divendres fonts sindicals després de la trobada mantinguda amb la representació de l'empresa. En aquesta reunió s'ha exposat que la nova reforma laboral aprovada pel govern permet la pròrroga dels ERTO, sense necessitat de negociar un altre de nou, quan les circumstàncies són les mateixes. En aquest sentit, s'al·ludeix al fet que la situació quant als subministraments continua igual.

D'aquesta manera, l'expedient s'estendria fins a final de juliol, mentre l'empresa estudia la situació. No obstant això, ja han avançat que podrien ser necessaris entre deu i dotze dies. Si aconsegueixen que els problemes en la cadena de subministraments se solucionen, hi renunciaran, han apuntat fonts d'UGT, sindicat que assegura ser "conscient" de la situació i que diu que les circumstàncies no han canviat.

Per part seua, fonts de la secció sindical de l'STM Intersindical han assenyalat que, a més de la falta de recanvis, s'ha posat en relleu el bloqueig del trànsit mundial de contenidors per tancaments de ports com el de Xangai.

En la reunió del dilluns a la vesprada es preveu concretar els dies i l'afecció a les plantes tant de vehicles com de motors, han precisat.

També et pot interessar

stats