El Ford Kuga fabricat a Almussafes, entre els deu cotxes més venuts a Europa

Malgrat l’alta contribució a les emissions de diòxid de carboni, els cotxes ‘totcamí’ constitueixen un 42% del total de matriculacions.

El model Ford Kuga fabricat a Almussafes, en una imatge d’arxiu
El model Ford Kuga fabricat a Almussafes, en una imatge d’arxiu / Ford

El valencià Ford Kuga es troba en el rànquing dels deu vehicles més venuts a Europa. Muntat a Almussafes, al desembre va aconseguir un volum de matriculacions de 22.045 unitats, una xifra que li va permetre situar-se com el quart model més popular a Europa, segons dades de la consultora Jato Dynamics.

Un augment de producció del 157% el va fer avançar posicions i situar-se per darrere del Volkswagen Golf, el Renault Clio i el Tesla Model 3, per primera vegada en aquesta llista.

En la llista de cotxes made in Spain l’acompanyen dos models més. El Renault Captur, que es produeix a Valladolid, es va convertir en el segon entre els deu més venuts a Europa el mes passat. Amb 20.299 lliuraments, el vehicle va ser el sisé més venut a Europa, just per darrere del Dacia Duster, que es va col·locar com el cinqué model més popular. El Volkswagen Polo, produït a Navarra, va aconseguir vendre’n 18.263 unitats i es va col·locar com el nové automòbil més popular en el mercat comú.

Dos de cada cinc són SUV

D’altra banda, la consultora ha destacat la funcionalitat dels vehicles tot camí en el mercat europeu, on representen el 42% del total de matriculacions al desembre, amb 524.500 unitats. “Continuen sent el principal impulsor del creixement a Europa, malgrat la seua alta contribució a les emissions de diòxid de carboni i el risc de possibles multes”, ha subratllat la signatura.

Per marques, el grup Volkswagen lidera “còmodament”, amb un 22% d’aquest mercat, seguit de Renault-Nissan i el Grup PSA, que ocupen el segon i el tercer lloc, respectivament.

També et pot interessar

stats