Ford invertirà 42 milions d’euros a Almussafes

La planta valenciana es convertirà en una factoria clau en l'estratègia de la multinacional d'apostar pels vehicles elèctrics.

Ford invertirà 42 milions d’euros a Almussafes
Ford invertirà 42 milions d’euros a Almussafes

Ford ha anunciat una inversió de 42 milions en la planta d'Almussafes, que el 2021 sumarà a les versions híbrides i endollables del Kuga i el Mondeo els models elèctrics del S-Max i Galaxy. Per tant, la planta valenciana es convertirà en una factoria clau en l'estratègia d'electrificació de la multinacional.

El president de Ford Europa, Stuart Rowley, ha visitat la factoria valenciana per a comprovar el procés de llançament del Kuga, que arribarà al màxim de producció al març. Després de reunir-se amb representants del comité d'empresa, Rowley i els alts càrrecs de Ford Europa han acudit al Palau de la Generalitat en un model Kuga híbrid endollable, on els ha rebut el president Ximo Puig.

Rowley ha anunciat que huit milions es dedicaran al S-Max i al Galaxy, i 24 milions s'invertiran a la planta de muntatge de bateries. Aquesta començarà a funcionar al setembre amb dues línies, una per al model híbrid del Kuga i una altra per a l'híbrid endollable.

Els deu milions restants s'invertiran en el desenvolupament dels híbrids del Kuga a la planta valenciana, que serà la que més vehicles elèctrics fabrique en Ford, amb set models.

Ford considera clau l'electrificació i per això treballa en incrementar els models elèctrics en tot Europa, on introduirà catorze models al llarg d'enguany, amb especial impacte a Almussafes.

Treballadors preocupats a llarg termini

Per la seua banda, des del comité d'empresa de Ford Almussafes, el seu president, Carlos Faubel, ha indicat en el 20H NTC que han transmés a la direcció de Ford la necessitat d’inversions que garantisquen la continuïtat de la planta valenciana a llarg termini, perquè les 350.000 unitats dels nous models que es fabricaran a partir de l'any vinent no garanteixen la tranquil·litat per a la plantilla.

En aquest sentit, ha instat l’empresa a buscar alternatives davant els canvis del sector del motor, com ara la fabricació de bateries per a vehicles elèctrics.

Faubel ha indicat que no s'ha concretat cap aspecte relacionat amb la planta valenciana, perquè no hi ha decisions preses sobre aquest tema. No obstant això, ha assegurat que la empresa “és conscient de la necessitat d’estudiar projectes per a garantir la viabilitat de la planta” i ha mostrat disposició per a buscar solucions.

A més, ha dit que és important trobar solucions per a la factoria d’Almussafes, que sols l’any passat es va veure afectada per quatre expedients de regulació d’ocupació.

També et pot interessar

stats