Ford inicia aquest dilluns una parada productiva de set dies en la planta d'Almussafes

L'activitat estarà parada tant en la planta de vehicles com en la de motors degut a la debilitat de la demanda i a la crisi de subministrament de material necessari per a la producció

Línia de muntatge de Ford a Almussafes
Línia de muntatge de Ford a Almussafes / Arxiu

La planta d'Almussafes inicia aquest dilluns el primer dels set dies consecutius de parada total de la producció. Així, entre hui i dimarts 15 de juny no es fabricaran vehicles ni motors en la planta valenciana de la multinacional de l'automoció. Aquesta paralització de l'activitat està prevista dins l'ERTO acordat entre l'empresa i els sindicats, i que la direcció de l'empresa va decidir anticipar.

El sindicat STM ha recordat que aquests ERTO són els últims que es negociaren en la direcció de l'empresa i que es van avançar per part de l'empresa. El sindicat ha contextualitzat també que el motiu dels ERTO és la debilitat de la demanda per la pandèmia i la crisi de microxips. "No descartem que hàgem de negociar nous ERTO", ha advertit el sindicat, que en qualsevol cas confia en una recuperació de la demanda i de la situació general. STM demana que la direcció de la multinacional anuncie nous projectes de futur per a la planta d'Almussafes.

Ford va presentar el passat mes d'abril un ERTO de 20 dies per a les plantes de vehicles i motors. L'ajust va començar a aplicar-se a finals d'abril i afecta 6.400 persones. La mesura implica la desaparició del torn de nit a la factoria automobilística.

També et pot interessar

stats