Ford Europa suspén el tancament de la planta de Blanquefort, a França

La companyia automobilística contemplava tancar aquesta factoria francesa on treballen 850 persones com a part de l'estratègia per a fer front a la crisi de vendes.

Ford Europa suspén el tancament de la planta de Blanquefort, a França
Ford Europa suspén el tancament de la planta de Blanquefort, a França

La direcció de Ford Europa ha decidit suspendre el tancament i la venda de la planta de Blanquefort, a França, on treballen vora 850 persones. Aquest moviment estava emmarcat dins de l'estratègia de reestructuració que la companyia automobilística està duent a terme per a fer front a la crisi provocada pel descens de les vendes en el mercat europeu. En setembre, la venda de vehicles Ford ha caigut més d'un 11%.

La decisió de suspendre finalment la venda ha sigut anunciada aquest dimecres pel ministre d'Economia i Finances francés, Bruno Le Maire, segons publiquen mitjans francesos com ara el diari Le Figaro. Tot i això, fonts de Ford Espanya han assegurat a À Punt que desconeixen aquesta decisió.

La factoria ubicada a Blanquefort funciona des de fa mes de 40 anys i està formada per una plantilla de 850 treballadors i treballadores. S'encarrega de produir caixes de canvi, les quals subministra tant a Europa com els Estats Units.

El Consell espera que no hi haja retallades als treballadors

A la Comunitat Valenciana, el conseller d'Economia, Rafa Climent s'ha mostrat preocupat per les xifres de vendes de Ford a Europa, però ha recordat que la d'Almussafes és una de les plantes més competitives i ha llançat un missatge de tranquil·litat: "Ford Almussafes està molt ben posicionat a Europa per dos factors, la pau sociolaboral de la planta i la implicació amb les institucions", ha assegurat.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que confia que el "suport públic" que el Consell dona a la factoria de Ford a Almussafes –que ha recordat que en el període 2016-2018 ha suposat més de 40 milions– tinga "un resultat d'estabilitat en la plantilla i que no hi haja retallades als treballadors".

Oltra ha posat en valor també que la planta d'Almussafes és "la més productiva de totes les d'Europa" i ha advocat perquè açò tinga conseqüència "en les mesures futures que emprenga la factoria".

Per la seua banda, el president del Consell, Ximo Puig, ha dit que espera que l'empresa prenga "les decisions adequades". Així mateix, ha assegurat que té "gran confiança" perquè "hi ha diàleg social, perquè hi ha molta estabilitat laboral, perquè hi ha un consens social que ha fet possible l'avanç de la competitivitat i la productivitat d'aquesta planta per a convertir-la en la més competitiva d'Europa".

Crisi de la multinacional

El comité d'empresa de Ford Europa a Almussafes admet una greu crisi de la multinacional, però demana que no es culpe els treballadors de les errades de la direcció de la companyia. L'objectiu és que l'any que ve els beneficis tornen a la companyia.

La direcció de Ford Europa tornarà a reunir-se el proper 15 de novembre amb els representants dels treballadors després d'haver anunciat una gran reestructuració. Segons fonts de la companyia, la reunió en este cas serà a nivell mundial i probablement a la seu central, als Estats Units, concretament, a Dearborn, Michigan.

També et pot interessar

stats