Ford demana suport al nou govern central per al sector de l'automoció

Reclama ajudes per a la transformació de les plantes i incentivar la renovació del parc automobilístic.

Ford demana suport al nou govern central per al sector de l\'automoció
Ford demana suport al nou govern central per al sector de l'automoció

El president de Ford España, Jesús Alonso, ha demanat al nou govern espanyol que done suport al sector de l'automoció davant els reptes a què s'enfronta. Creu necessària una fiscalitat moderna més enfocada en l'ús del vehicle que no en la propietat. A més, també considera que el seu suport és vital tant per a una transformació de les factories espanyoles, com per a la renovació del parc automobilístic que, amb quasi 13 anys d'antiguitat, és un dels més vells d'Europa.

Inversions a Almussafes

Alonso ha destacat que la planta del fabricant nord-americà a Almussafes és una de les més flexibles de la companyia. Ford ha invertit vora 3.000 milions d'euros en la factoria valenciana des de 2011, inclosos més de 750 milions per a la producció de la pròxima generació del Kuga. De fet, el Govern valencià ha concedit 9 milions d'euros a Ford per a projectes d'R D I i eficiència energètica, i que aniran destinats, principalment, a donar suport al llançament del nou vehicle.

D'altra banda, i en relació al nou conveni col·lectiu de la planta, Alonso ha explicat que el mandat de la comissió negociadora era adequar l'acord als canvis legislatius i jurisprudencials que s'han produït entre la signatura de l'Acord de Competitivitat i la del conveni.

També et pot interessar