Ford confirma al comité d'empresa europeu l'execució de les retallades anunciades

La multinacional tancarà la fàbrica de Gal·les i acomidarà 5.000 treballadors de les plantes d'Alemanya.

Ford confirma al comité d\'empresa europeu l\'execució de les retallades anunciades
Ford confirma al comité d'empresa europeu l'execució de les retallades anunciades

La direcció de Ford Europa i els representants del comité europeu s'han reunit aquest dimecres a Colònia per continuar tractant la reestructuració de la companyia. La direcció de Ford Europa ha confirmat les últimes retallades anunciades però no n'ha concretat de noves. La multinacional va anunciar fa mesos retallades als centres de producció europeus per a compensar la caiguda de les vendes al continent.

S'ha confirmat així el tancament de la fàbrica de motors que té a Gal·les, unes instal·lacions on treballen vora 1.700 persones. La notícia ja la va filtrar el sindicat Unite the Union, el segon més gran del Regne Unit, fa un parell de setmanes i la confirmà la mateixa companyia poc després.

Les retallades també han arribat a les plantes alemanyes. A finals d'aquest mes es deixaran de produir els models C-MAX i Grand C-MAX i se suprimiran 5.000 llocs de treball a les factories de Colònia, Saarlouis i Aquisgrà.

Així mateix, la direcció europea de Ford també ha confirmat una reducció del 20% de la plantilla en personal directiu i administratiu, anunciada des dels Estats Units el mes passat. Per tant, la incertesa continua perquè encara queden decisions per prendre, tal com ha explicat el president del comité d'empresa d'Almussafes, Carlos Faubel, que també ha acudit a la reunió.

També et pot interessar

stats