Ford Almussafes secunda els aturs convocats a tot Europa contra futurs retalls de plantilla

Els comités d'empresa ha convocat les protestes per a exigir solucions "de caràcter voluntari" a la futura reducció de plantilla avançada per la direcció de la multinacional

Els treballadors de Ford Almussafes protesten aquest dijous
Els treballadors de Ford Almussafes protesten aquest dijous / UGT Ford

La plantilla de Ford Almussafes (Ribera Baixa) ha secundat aquest dijous els aturs de quinze minuts per torn convocats a totes les plantes europees de la multinacional contra la intenció de retallar plantilles en el futur. Ford va explicar aquesta setmana en una carta als treballadors que l'adjudicació de projectes per a fabricar vehicles elèctrics a Almussafes o Saarlouis (Alemanya) no evitarà retalls de plantilla, tot i que també va dir que no implicava el tancament de cap factoria.

Els comités d'empresa de Ford a Europa, davant aquesta comunicació d'intencions, ha convocat les protestes per a exigir solucions "de caràcter voluntari" a la futura reducció de plantilla avançada per la direcció de la multinacional.

A la planta d'Almussafes ha parat la producció durant un total de trenta minuts en dos torns, de 12:00 a 12:15 hores en el del matí i central, i de 15:00 a 15:15 hores en el de vesprada. Els sindicats han detallat que l'aturada pretén "alertar i visualitzar el problema pel futur de Ford Europa".

El comité d'empresa europeu ha dit ser "conscient" que, "una vegada s'inicie la transformació cap a l'electrificació, es generarà un elevat excedent de personal en tot Ford Europa". Els aturs pretenen "alertar la direcció, tant local com europea de Ford, que abans de recórrer a la legalitat vigent en cada país, ha de comprometre's a cercar totes les solucions possibles i amb caràcter voluntari".

Aquesta postura, defensen els sindicats, és la que s'arreplega en la declaració conjunta que va firmar el comité d'empresa europeu amb el president de Ford Europa el novembre de 2020. En lla l'empresa es va comprometre a, "on calga, realitzar ajustos de plantilla", "intentar que, en la mesura que siga possible, s'aplique un enfocament voluntari, respectant els procediments i el procés de consulta als representants dels treballadors que es requerisquen localment".

També et pot interessar

stats