Ford Almussafes reprén la producció després de l’ERTO

La factoria inicia el 2020 amb la fabricació diària d’un centenar de vehicles Kuga.

Ford Almussafes reprén la producció després de l’ERTO
Ford Almussafes reprén la producció després de l’ERTO

La planta Ford d'Almussafes reprén la producció aquest dijous, després de l'expedient de regulació d'ocupació temporal amb què va tancar els últims dies de l'any i que ha afectat 5.800 treballadors.

La factoria d’Almussafes iniciarà el 2020 amb la fabricació diària d’un centenar automòbils Kuga, que anirà augmentant progressivament fins a les 900 unitats diàries al març.

L'últim ERTO el van fer els dies 18, 19 i 20 de desembre, abans de l'aturada nadalenca, i incloïa la suspensió per als empleats de la planta de producció, que van enllaçar aquest ajust amb les vacances de Nadal, fins a tornar a la faena el 2 de gener.

La producció del Kuga suposarà la meitat de la producció prevista a partir de març (1.740 unitats diàries), segons han indicat fonts sindicals. El llançament del nou model ha absorbit part de l'ocupació que va quedar en l'aire pel descens de la producció però, una vegada s'arribe a la màxima producció del Kuga, s’hauran de plantejar els plans per a 2020 i l'afecció que tindran en l'ocupació.

També et pot interessar

stats